Een rookmelder kan letterlijk van levensbelang zijn. Daarom wil je een goede batterij die lang mee gaat en ervoor zorgt dat de rookmelder optimaal blijft presteren. Fabrikanten van rookmelders hebben vrijwel allemaal dezelfde voorkeur voor batterijen. In de meeste rookmelders gaat een batterij in de vorm van een blokje. De zogenaamde 9V batterij.
De beste batterij voor in je rookmelder
Ultra Alkaline 9V
Krachtig en betrouwbaar. Deze eenmalige batterij laat je niet in de steek en is voorzien van een superieure batterijconstructie.
Ultra Plus Alkaline 9V
Langdurige power en veiligheid. Deze eenmalige batterij is uitermate geschikt voor rookmelders dankzij het behoudt van energie.
Lithium 9V
Liever niet telkens een nieuwe batterij in je rookmelder? Kies voor Lithium variant. Gaat lang mee en hoef je dus minder vaak te vervangen.
Hoe merk ik dat de batterij van mijn rookmelder leeg is?
Gelukkig is dat niet moeilijk. Een rookmelder geeft om de paar seconden een harde pieptoon af. Dit is het moment waarop de rookmelder je waarschuwt voor lege batterijen maar ook dat het niet meer voor 100% functioneert. Wees er dus op tijd bij en vervang batterijen direct.
Hoe lang gaat een batterij mee in mijn rookmelder?
Als je een batterij in een rookmelder stopt, wil je niet dat je hem na een maand alweer moet vervangen. Daarom vind je in ons assortiment enkel batterijen met een lange levensduur en een hoog energie behoud. Ruwweg mag je verwachten dat je een 9V batterij maar één keer per jaar hoeft te vervangen.
Houd er echter wel rekening mee dat het kan verschillen per rookmelder. Daarnaast kan het ook afwijken door de omstandigheden waarin je de rookmelder gebruikt. Als het alarm vaak af gaat of regelmatig getest wordt, mag je ervan uit gaan dat de batterij eerder aan vervanging toe is.
Waar laat ik de batterijen van mijn rookmelder als ze leeg zijn?
Net als reguliere batterijen, is het niet toegestaan om 9V batterijen voor je rookmelder in de prullenbak te gooien. Je kunt ze dus inleveren bij zogenaamde Stibat punten. Dit zijn de grote tonnen die je in supermarkten ziet of bij andere winkels waar je batterijen kunt kopen. Stop de batterijen in een zakje en deponeer ze in een ton.
Let wel op als je meerdere batterijen bij elkaar stopt in een zakje! Batterijen en accu’s zijn nooit helemaal leeg. Zodra de polen van verschillende batterijen elkaar aanraken, kan er kortsluiting ontstaan. Plak daarom de polen van lege knoopcellen en 9V batterijen af met tape of plakband.
Heb je een lekkende, verroeste of beschadigde batterij? Verpak ze dan in een plastic zakje of wikkel ze in huishoudfolie zodat deze niet in contact komt met andere batterijen.
Veilig
Een werkende rookmelder is van levensbelang. Ga voor batterijen die je langdurig van de nodige energie voorzien. Ga voor GP.
Betrouwbaar
De 9V batterijen zijn voorzien van een superieure batterijconstructie. Ze geven veel power en laten je nooit in de steek.
Beveiligd
Voorzie jouw rookmelder van maximale veiligheid. Alle 9V batterijen zijn voorzien van een speciale beveiliging tegen lekkage.